HealthSearch Answer Sheet

Kids > Movies & More > Activities > HealthSearch Answer Sheet
HealthSearch Answer Sheet

HealthSearch Answer Sheet

1. Question: What is it called when your body doesn't have enough water?

Answer: Dehydration

Where to find it: Why Drinking Water Is the Way to Go

2. Question: What are some ways to cure homesickness?

Answer: Bring a little bit of home with you; keep busy; stay in touch; talk to someone where you are

Where to find it: Homesickness

3. Question: How many colored sections are there in the USDA's MyPlate?

Answer: Five - orange (grains); green (vegetables); red (fruits); blue (milk and dairy products); purple (protein)

Where to find it: Food Guide Pyramid Becomes a Plate

4. Question: Where is the thyroid located?

Answer: In the front of your neck

Where to find it: Thyroid Disorders

5. Question: How many chambers does the heart have?

Answer: Four - the left atrium, the right atrium, the left ventricle, and the right ventricle

Where to find it: All About the Heart

6. Question: What four things should you do if you come across a gun?

Answer: Stop, don't touch, leave the area, and tell an adult

Where to find it: Gun Safety

7. Question: What's it called when brothers and sisters compete?

Answer: Sibling rivalry

Where to find it: Getting Along With Brothers and Sisters

8. Question: What's the best way to prevent pinworm?

Answer: By washing your hands

Where to find it: Pinworm

9. Question: How many bones does an adult have?

Answer: 206

Where to find it: The Big Story on Bones

10. Question: Bedwetting is called something else by doctors. What's it called?

Answer: Enuresis

Where to find it: Bedwetting

11. Question: These little pieces of string patch skin together. What are they?

Answer: Stitches

Where to find it: How Stitches Help Kids Heal

12. Question: It's common for kids to get up to this number of colds per year.

Answer: Eight

Where to find it: Chilling Out With Colds

13. Question: During which hours should you avoid the sun so you don't get burned?

Answer:Between 10 in the morning and 4 in the afternoon

Where to find it: How to Be Safe When You're in the Sun

14. Question: What part of your brain processes memory?

Answer: The hippocampus

Where to find it: Memory Matters

15. Question: In general, how much sleep do kids between ages 5 and 12 get every night?

Answer: 10 to 11 hours

Where to find it: What Sleep Is and Why All Kids Need It

Your Score:

10 to 15 correct

You rock! Do your friends call you "doctor"? You have what it takes to work in the health field.

5 to 9 correct

Pretty good! A little more reading and you'll soon have all the answers.

1 to 4 correct

You're on your way! Try again after taking another spin around the site!

0 correct

Uh-oh! Better brush up on your health basics.

Related Articles
Note: All information is for educational purposes only. For specific medical advice, diagnoses, and treatment, consult your doctor.
© 1995-2014 KidsHealth® All rights reserved. Images provided by iStock, Getty Images, Corbis, Veer, Science Photo Library, Science Source Images, Shutterstock, and Clipart.com